облспоживспілка
 
Спеціальності
 
Вдалий вибір професії -  шлях до успіху !!!
 

Робітничі професії

 

Якщо Ви хочете працювати:

 
33000, м. Рівне,
вул. Соборна, 10
тел. (0362) 22-35-96, 23-43-55
 
К у х а р
 
Спеціаліст з присвоєння кваліфікації «кваліфікований робітник» за професією кухар виконує такі завдання та обов’язки:
 
  • Готує страви та кулінарні вироби масового попиту із застосуванням різних способів теплової кулінарної обробки.

  • Випускає холодні страви та закуски: салати овочеві, з м'ясом, вінегрети, рибу під маринадом, холодці.

  • Варить бульйони (м'ясні, м'ясо-кісткові, рибні, грибні) та супи (заправні, пюреподібні, холодні, солодкі, молочні).

  • Готує різні види пасерування та соуси на кістковому бульйоні і на молоці.

  • Готує другі страви з м'яса, риби, овочів, круп у вареному, тушкованому, запеченому, смаженому вигляді (м'ясо відварне, рибу відварну, смажену, парову, овочі фаршировані, запіканки з овочів, круп, молочні страви тощо)

  • Готує гарячі та холодні напої, солодкі страви.

  • Заміщує прісне та дріжджове тісто, випікає з нього вироби.

  • Готує птицю для варіння та смаження.

  • Здійснює підготовку риби до теплової обробки. Нарізає на порції риби частикових порід.

  • Виготовляє та порціонує напівфабрикати з яловичини, свинини, баранини.

  • Видає виготовлені страви.

 
К о н д и т е р
 
Спеціаліст з присвоєння кваліфікації «кваліфікований робітник» за професією кондитер виконує такі завдання та обов’язки:
 
  • Виготовляє різноманітні кекси, рулети, печиво вищого гатунку роздрібного асортименту, торти і тістечка з різноманітної сировини (борошняного тіста, сирної маси, морозива) зі складним багатокольоровим візерунком, з роздільним розміщенням дрібних та середніх деталей малюнка та з різними традиційними переходами тонів.
  • Здійснює фігурне нарізання випечених напівфабрикатів, формує, виготовляє деталі малюнка, оздоблень для тортів з шоколаду, крему, безе.
  • Підбирає крем за кольорами, наносить малюнок.
  • Складає малюнок з різних дрібних та середніх деталей.
  • Візуально перевіряє суміщення кольорових елементів і деталей малюнка.
  • Перевіряє вагу готових тортів і тістечок.
 
Офіціант.   Бармен.
 
Спеціаліст з присвоєння кваліфікації «кваліфікований робітник» за професією офіціант, бармен виконує такі завдання та обов’язки:
 
  • Готує зал до обслуговування споживачів.
  • Отримує посуд, прибори, столову білизну. Полірує посуд, прибори. Здійснює попередню сервіровку столів.
  • Складає серветки різними способами. Приймає замовлення від споживачів.
  • Отримує страви в роздавальні та в буфеті. Подає страви і напої. Обслуговує неофіційні банкети.
  • Оформляє рахунки і розраховується по них із споживачами.
  • Прибирає використані посуд, прибори. Замінює столову білизну.
  • Обслуговує споживачів: пропонує, показує, реалізує готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), булочні і кондитерські вироби, страви, закуски.
  • Готує обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок.
  • Складає заявки та отримує напої, кулінарну продукцію та закупні товари.
  • Відбраковує неякісні товари і вироби за органолептичними показниками.
  • Забезпечує зберігання закупних товарів, кулінарних виробів, страв, булочних і кондитерських виробів у відповідності до термінів і температурного режиму зберігання. Оформляє вітрини та прилавки, утримує їх у належному стані.
  • Експлуатує та обслуговує аудіо- та відеоапаратуру. Контролює додержання споживачами культури поведінки.
  • Веде облік кількості реалізованих товарів кожного найменування, складає та здає товарні звіти. Підраховує та здає гроші.
 
 
Продавець
 
Спеціаліст з присвоєння кваліфікації «кваліфікований робітник» за професією продавець виконує такі завдання та обов’язки:
 
  • Обслуговує покупців
  • Показує товари, демонструє їх в дії, консультує щодо конструктивних особливостей окремих видів товарів, їх призначення, властивостей, якості, правил догляду за ними.
  • Здійснює відмірювання, зважування, підрахунок вартості покупки.
  • Готує товар до продажу, розпаковує, розглядає зовнішній вигляд виробу, комплектує, перевіряє експлуатаційні властивості.
  • Консультує покупців про властивості, смакові особливості, кулінарне призначення та харчову цінність товарів.
  • Готує робоче місце: перевіряє наявність і справність торгово-технологічного обладнання, інвентарю та інструментів .
  • Бере участь у прийманні товарів: перевіряє заповнення тарних місць, їх кількість та вагу, підраховують штучні товари, перевіряє їх якість.
  • Розміщує і викладає товари за групами, видами, сортами з урахуванням товарного сусідства, частоти попиту та зручності роботи.
  • Оформляє вітрини прилавків та підраховує гроші (чеки) та здає їх в установленому порядку.
 
 
 
 

Директор коледжу  С.І.Добридник
Відмінник освіти України

Майбутні студенти!
Навчання в Рівненському кооперативному економіко-правовому коледжі – це отримання міцних професійних знань, вивірений шлях до гідного вступу молодих людей в самостійне життя.
Знання та практичні навички, набуті в коледжі, допоможуть вам знайти своє місце в сучасних економічних умовах.
Прийдіть до нас і Ви переконаєтесь, що Рівненський кооперативний коледж – це навчальний заклад сучасного рівня, який впевнено дивиться в майбутнє.
Щиро запрошуємо на навчання до Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу!
Довіртесь нам і Ви не помилитесь у своєму виборі!

 
 

Адміністрація

До Вашої уваги в даному розділі розміщенна інформація про адміністрацію Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу.

 
________________________________________

Методичний кабінет

Методична робота в навчальному закладі завжди була і є фундаментом, на якому будується і через який вирішується головне його завдання – здійснення навчально-виховного процесу.

 
 
________________________________________

Відділення коледжу

  • Економічне відділення
  • Відділення комерційної діяльності та права
  • Технологічне відділення
 
________________________________________

Циклові комісії

  • Загальноосвітніх дисциплін
  • Математики, інформатики та комп'ютерної техніки
  • Суспільних дисциплін
  • Комерційної діяльності менеджменту та товарознавства
  • Обліково-економічних дисциплін
  • Виробництво харчової продукції
  • Юридичних дисциплін
  • Фізичної культури
 
одноповерхностная классная доска